En historie om bloggen

Hei!

Fluefiske er mye venting og forventninger. Forventninger går som en rød tråd gjennom alt. Fra man kjøper utstyr, i praten med andre fluefiskere, i bladene, i litteraturen, i filmene og når man sitter foran bindestikka, eller bestiller noen materialer eller  enda mer utstyr på nett. Skal man sette ekstra fyr på forventningene så er tastaturet en god venn. For meg ble tastaturet en form for terapi. Jeg kunne skrive skuffelsene av meg og bygge opp helt nye forventninger. Kanskje noe mer nedtonet, men det var nok mest på overflaten. Drømmen om å treffe på absolutt optimale forhold, og for en gangs skyld ha skikkelig flyt lå alltid der og ulmet.

Sommeren 2013 dro jeg til Troms med en kar vi kan kalle for Roy O. Det ble mye motbør. På Østlandet, som vi med viten og vilje altså hadde forlatt, var det full sommer med 27 grader, sol, måkeskrik, bading, grilling og kald pils. I områdene rundt de slitte garnisonslandsbyene måtte vi ta til takke med 10 grader,  nordavind og bacongrill på bensinstasjonen. Kald pils hadde vi riktignok. Vi var langt nede. Bare en hårsbredd fra å fiske med streamer etter sjøørret, torsk og sei i Sørreisa. Vi var fryktelig nære faktisk. Vi var på parkeringsplassen ved den nedlagte Statoil-stasjonen. Der tenkte vi oss om – og dro derifra. Så langt ned skulle vi ikke synke.

På nest siste dag snudde vinden, og takket være gode kontakter som dukket opp ble vi tatt med til en plass hvor det var mer enn bare et vagt håp. Vi fant også noen fine ørreter som vaket jevnlig. Jeg fikk karret meg i posisjon, men stod så knotete til at backhand var eneste mulighet. Med lang fortom måtte jeg ta et prøvekast for å se om jeg fikk strekk. Et kort prøvekast, pang og der satt den! 1,5 kilo flott villørret. Nesten ut av det blå. Jeg var lettet, jævlig glad og stolt. Stolt over å ha holdt ut, ofret så mye og ikke fornedret meg til panikkfiske i Sørreisa. På spørsmålet om hvorvidt det var verdt alt slitet, fant jeg ikke noe umiddelbart svar. Det var i hvert fall ikke et rungende ja. En uke i nord med drittvær, høyt alkoholinntak og insektstomme vann og elver var nok helt på kanten av hva jeg kunne tåle, men jeg vet at andre lider seg gjennom mye som er langt verre. Kulinger og drittforhold på Kola for eksempel, og da har man i tillegg betalt 30.000 kroner.

Fluefiske er en fantastisk aktivitet og blir for mange en lidenskap som varer livet ut. Jeg trodde også det skulle bli slik, men på et tidspunkt følte jeg et behov for å få fluefiske litt på avstand. Jeg druknet litt i det, og avstanden mellom hva jeg forventet og hva jeg fikk ut av det ble  kanskje for stor. Jeg vet ikke helt om jeg bare har tatt en pause eller lagt fluefiske på hylla. Utstyret har jeg, og lysten til å fiske har meldt seg flere ganger allerede. Jeg kommer til å fiske med flue igjen, men neppe til å skrive om det. Det krever en innlevelse som jeg er langt unna å oppdrive nå, men på denne siden finner du tekster skrevet av en kar som sitter langt inne i fluefiskebobla. Når tekstene ble til holdt resten av familien på med sitt. Jeg var ikke tilstede, så om ikke annet så dokumenterer alle disse sidene hvor stort ego jeg tidvis har. Om jeg angrer? Ikke ett sekund*. Dæven så gøy det var! Håper du liker noe av det, men mye er naturligvis helsprøtt.

Beste hilsen

JB

*Om jeg angrer på noe så er det de altfor mange timene jeg brukte på fluebinding. Fluer har bare unntaksvis stor betydning for resultatet, og om resultatet ikke er så avgjørende (for hvem er det det?)  så er matematikken enkel.  Alle timene ved stikka ble som å optimalisere smøring av langrennsski med all verdens tilgjenlig smøring, glider, pulver og varmebehandlingsutstyr når man bare har tenkt seg en tur til Løvlia for å spise vaffel.  Har ikke angret et sekund på at jeg har sluttet med fluebinding for godt.

PS! Noen bilder har gått tapt på veien.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s