Bare en fiskestang

Det er bare en ting som gnager meg litt vedrørende min nye kompanjong, Garrison 209-E. Den er på kanten til å være for perfekt. Den ser ut som ekslusiv parkett, og jeg har allerede hatt mareritt om om at den har vært usatt for uhell.  Våger jeg i det hele tatt å bruke den?

Javisst skal den brukes! Det er tross alt bare en fiskestang, og selv om jeg etter flere kasterunder er helt overbegeistret, så er det fortsatt bare en fiskestang. Ettersom jeg definerer meg selv inn på det antikommersielle laget – vi som verdsetter de kontemplative sidene ved fluefiske fremfor utstyrsjag – så ville det være et passelig stort paradoks om kjærligheten til en materiell gjenstand gjorde meg så anspent at en tur ut i naturen ble en fysisk og psykisk påkjenning, der hele målet var å komme velberget hjem, uten riper i lakken. 


Det skal likevel innrømmes at stangen er utsatt for betydelig spesialbehandling. Den ligger ikke i trekk og tube, men hviler over trekket på en hylle. I betryggende avstand fra barnehender. Men overbeskyttelsen kan ikke fortsette i det lange løp. Nei, sånn kan vi selvsagt ikke ha det. Stangen er flott, ja du verden, men er først og fremst et redskap. Et fiskeredskap som skal brukes ved myrvann i marka og på lengre turer til klarvannsjøer og elver. Den skal kastes med, fiskes med og stå inntil en vindkskjeiv bjørk mens det knitrer i bålet. Vi skal på tur! Riskoen for skader og brudd kan jeg fint leve med. For det ligger helt klart noe i ordtaket om at man ikke må  bli så glad i livet at man ikke tør leve. 


Har likevel satt i bestillingen en ekstra tupp. Tenkte det kunne være ok. Ikke at jeg er nervøs eller noe. Det er bare greit å få på plass noen forsikringsordninger, sånn i tillfelle marerittet skulle være ute. Vel, mareritt og mareritt. Det er tross alt bare en fiskestang.        

Reklamer

2 kommentarer om “Bare en fiskestang

  1. Slapp av! Den blir bare finere ved litt bruk.Den ekstra toppen tviler jeg på at du får bruk for. Men som du sier. Er det beroligende så ok.Du kan jo bruke den til å peive bort myggen med.Sees nord for polarsirkelen!Hepp!Torbjørn

  2. Tror du har rett Torbjørn, og det var mest fordi jeg har et langsiktig perspektiv på denne stanga. Håper den holder i veldig mange år. Ser frem til turen nordover i juli. Kjenner på meg at den turen blir veldig morsom, uansett forhold! Blir været helt pyton, så er det vel fint å fiske kveite ute på sjyen? Hepp, hepp! JB

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s